Touch ID helyett FaceID

Megérte? Az Apple az otthoni gombját és a TouchID-ot az iPhone X-ről dobta le, valamint a notch-et a képernyőre kényszerítette, éppen azért, hogy az arcfelismerést végrehajthassa. A tech-szakértő értékelői kezében a FaceID egy próbálkozó hüvelykujjot kap – nagy zárt térben és sötét környezetben, de napfényre vagy fluoreszkáló lámpák alá helyezi és a pontosság csökken. Szükség van arra is, hogy az érzékelők egy „édes helyen” legyenek az arcod közelében.

Matthew Panzarino tapasztalata hasonlít a számos kritikuséhoz. A legtöbb körülmények között működik, de olyan problémák vannak, amelyek problémákat okoznak:

Olyan gyorsan és zökkenőmentesen működik, hogy egy idő után elfelejti, hogy feloldja a készüléket – csak emeli és csúsztatható. Egyszer-egyszer megragadja az arcazonosító animációt, amint feloldja. A legtöbb idő azonban csak megy. Ez az új „all swipe” interfésszel együtt lehetővé teszi a telefon és az alkalmazások simaságát és összekapcsolását.

… Amikor az arcazonosító meghiúsult nekem, szinte mindig két dolog egyikének volt a funkciója: nem néztem a telefont, amikor megpróbálta (figyelemfelismerés történt), vagy túl meredek és nem látta az egész arcomat. Ha rám mutatott és láttam, kinyílt. Biztosan két sikertelen próbálkozás volt, de nem több, mint amilyet a Touch ID ujjlenyomatokkal nem láttam eléggé. A második lehúzás / próbálkozás általában megnyitotta.

Az új technológiától távol a kamera. Az Apple büszke egy erős és felhasználóbarát képalkotó rendszerre, és az iPhone X folytatja ezt a hagyományt, bár a minőség jelentős javulása nélkül a Cupertino fényképezőgépet még mindig a Galaxy készülékek szűk értelemben a „végső okostelefon kamera trófea. A fej-fej összehasonlítások az új iOS 11 szoftverrel mindannyian szórakoztatóak, de jelenleg a CNBC Todd Haselton alapjai:

Az előlapi fényképezőgép az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus használatával új, „portré” üzemmódú kamerával érkezik. A portré segítségével professzionális megjelenésű képeket készíthet a „bokeh” -el vagy a csúcsminőségű fényképezőgépeken látható szórakoztató elmosódott hatásokkal. Mostanáig az álló mód csak az iPhone 7 Plus és az iPhone 8 Plus hátoldalán található fényképezőgépek számára lett fenntartva.

Meglepően jól működik, de nem tökéletes. Előfordulhat, hogy a fényképezőgép egy kicsit túl nagyra töri a kép egyes részeinek elszíneződését az előtérben, ami azt jelenti, hogy a haj vagy az arc egyes sarkjai ködösnek tűnhetnek. Ez csak akkor lehetséges, ha a portré módot állítja be, és egyébként elvárhat egy első osztályú fényképezőgépes élményt mind az első, mind a hátsó kamerán az iPhone X-en.