Legfontosabb hírek az iPhone 12 sorozatról

Az iPhone 12 már megérkezett, de továbbra is halljuk a pletykákat arról, hogy mi várható az Apple eddigi legnagyobb termékcsaládjától. Emellett ne feledkezzünk meg az új iPad Airről, amelynek az értékesítése szintén ebben a hónapban indul.

A hét további hírei között voltak az Apple mini-LED kijelző technológiával kapcsolatos terveiről szóló pletykák, a közelgő iOS 14.2 frissítés részletei, az Apple Watch néhány tippje és útmutatója, és még sok más. Ezeket vesszük most sorra.

iPhone 12 tokok és rendelhetőség

A 2020-as októberi bemutatón helyet kapnak a legújabb iPhone 12 tokok is, ami szemkápráztatóan elegánsak és egyediek lesznek a híresztelések szerint. Várható egy megújult ütésálló szilikontok, ami speciális anyagának köszönhetően, a megszokottnál sokkal kevésbé lesz hajlamos a törésekre, és különleges valódi bőrtokok is elérhetők lesznek a kínálatban. Az egyik legjobb hazai webáruház elküldte nekünk a minta darabokat, így a TokZone.hu jóvoltából már biztosan tudjuk az iPhone 12 Pro telefontok, az iPhone 12 tok és az iPhone 12 Mini tokok pontos méreteit. A tokok valamivel vékonyabbak lesznek az előző szériánál, de ez nem megy a minőség rovására.

A kisebbik iPhone 12 Mini modell méretei az újonnan bemutatott SE méreteivel vetekszik, azonban vékonyabb lesz annál és sokkal jobban felszerelt, a legnagyobb iPhone 12 Pro Max méretén nem változtattak, így az iPhone 12 telefontokok is hasonló méretekben kerülnek a boltok polcaira. Figyelnünk kell azonban arra, hogy az új készülék hátlapjai nem az oldalsó kialakítás megváltozása miatt nem kompatibilisek a régi 11-es széria Apple tokjaival.

iPhone 12 tárhely és méretek

Valószínűleg már csak néhány hetet kell várni arra, hogy az Apple bemutassa iPhone 12 termékcsaládját, de még mindig kapunk utolsó pillanatos pletykákat amik továbbra is felszínre kerülnek. A legújabb szó a kiszivárogtatótól, Jon Prossertől származik, aki nemrég azt állította, hogy az úgynevezett „iPhone 12 mini” 64 GB-os tárhellyel indul, míg a felsőbb kategóriájú iPhone 12 Pro modellek láthatóan minimum 128 GB-os tárhellyel rendelkeznek.

Több forrás jelezte, hogy a következő Apple eseményre valószínűleg október 13-án, kedden kerül sor, és legalább néhány iPhone 12 modell előrendelését várhatóan október 16-án, pénteken kezdik meg. Az eszközök ezen a napon, tehát pénteken kezdenek el megérkezni az ügyfelekhez.

Négy új iPhone 12 modell várható, köztük egy 5,4 hüvelykes, két 6,1 hüvelykes és egy 6,7 hüvelykes modell, mindegyik OLED kijelzővel, 5G támogatással és új lapos kivitelű. A pletykák szerint az Apple dönthet a fokozatos bevezetés mellett, egyes modellek később indulnak, mint mások, de a bevezetés pontos sorrendje még várat magára. Így is nagyon sok hírt hallunk, hogy a gyárak éjjel nappal dolgoznak azon, hogy a kellő mennyiséget legyártsák az iPhone 12 telefonokból.

Új iPad Air marketing anyagok

A múlt hónapban az Apple bemutatta egy új, vékonyabb keretű iPad Air-t, amely nagyobb 10,9 hüvelykes kijelzőt tesz lehetővé. A készülék tartalmaz még egy gyorsabb A14 Bionic chipet, a bekapcsológombba integrált Touch ID-t, a Lightning helyett USB-C portot és egy továbbfejlesztett 12 megapixeles hátsó kamerát.

Az Apple szerint az új iPad Air októberben lesz rendelhető, de még nem jelentett be konkrét megjelenési dátumot. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy a piacra dobás hamarosan bekövetkezhet, mivel állítólag az Apple Stores boltok kezdi megkapni az eszköz marketinganyagait. Az árak 599 dollárnál kezdődnek az Egyesült Államokban 64 GB-os tárhelyért. Két teljesen új színválaszték áll rendelkezésre, köztük a zöld és az égkék.

12,9 hüvelykes Mini-LED iPad Pro várható 2021 elején, a Mini-LED MacBook később jön
Az Apple 2021 első felében azt tervezi, hogy új, Mini-LED háttérvilágítású kijelzővel ellátott iPad Pro-t dob piacra, majd az év második felében egy új csúcskategóriás, Mini-LED-del ellátott MacBook-ot követ a DigiTimes.

iPhone 12 kijelző

2020 elején Ming-Chi Kuo elemző elmondta, hogy az Apple legfeljebb hat Mini-LED terméket fejlesztett ki, köztük egy új, 12,9 hüvelykes A14X chipű iPad Pro-t, amely az év harmadik negyedévében jelent meg. Ez azonban még a globális egészségügyi válság kezdete előtt volt, így érthető lenne, ha az ellátási lánc megszakadásai és az otthonról dolgozó Apple mérnökök miatt a határidő megváltozna.

Az 1000–10 000 egyedi LED-t használó Mini-LED kijelzők mélyebb, sötétebb feketéket, fényesebb fényeket, gazdagabb színeket és jobb kontrasztot kínálnak a hagyományos LED-alapú kijelzőkhöz képest, bár a technológia jelentősen megnő. költség egyelőre.

iOS 14.2 Beta 2 már készenlétben

Az Apple ezen a héten az iOS 14.2 és az iPadOS 14.2 második bétáját vetette be a fejlesztőknek és a nyilvános bétatesztelőknek, kulcsfontosságú új funkcióként a Shazam által működtetett zenefelismerő eszköz került beépítésre a Vezérlőközpontba.

A második béta tucatnyi új hangulatjelet mutat be, köztük egy mosolygós könnyes arcot, egy nindzsát, ölelkezőket, fekete macskát, bölényt, legyet, jegesmedvét, áfonyát, fondüet, buborék teát, kaliforniai paprikát és még sok mást.

Az iOS 14.2 második bétája további nyomokat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az iPhone 12 modellek nem szállítanak EarPod-okat a dobozban, és bevezeti az éves kiadási tevékenység áttekintését az Apple Card tulajdonosai számára.